Rentevergelijker

vind uw ideale hypotheek!
0566 - 688 585

Hypotheek informatie

Bereken hieronder diverse nuttige informatie over hypotheek gerelateerde zaken

Onderwerpen Begrippenlijst Veel gestelde vragen
Terug naar overzicht

Hoeveel zekerheid wil ik?

De mate van zekerheid met betrekking tot de hypotheek kunt u zelf bepalen door de keuze voor een hypotheekvorm, de rentevastperiode en het aflossingsdeel.

Er zijn verschillende hypotheekvormen met meer of minder financieel risico. Een hypotheek met een beleggingsproduct is bijvoorbeeld risicovoller dan een hypotheek met een spaarproduct. Met de rentevastperiode kunt u kiezen voor welke tijd u de rente vast zet. Mocht de hypotheekrente in die periode stijgen, dan blijft deze voor u gelijk. Met een lange rentevastperiode heeft u dus meer zekerheid. Het nadeel hiervan is dat u een hogere rente betaald en dat u niet profiteert van een daling van de rente.

Met de keuze van het aflossingsdeel bepaalt u hoeveel vermogen u wilt opbouwen tijdens de looptijd van de hypotheek. U kunt bijvoorbeeld voor zekerheid kiezen door de hypotheek helemaal af te lossen tijdens de looptijd. U spaart dan tijdens de looptijd de hypotheeksom bij elkaar.

Wanneer u ervoor kiest om de hypotheek maar gedeeltelijk af te lossen, neemt u het risico dat u de hypotheek op het einde van de looptijd niet helemaal kunt aflossen.

Over Rentevergelijker

Deskundig en ervaren team van onafhankelijke hypotheekspecialisten
Persoonlijke aandacht, klant is koning mentaliteit
Met ons vindt u de beste hypotheek mogelijk voor uw persoonlijke situatie

Veel gestelde vragen

Wat is een hypotheek nu eigenlijk?Hoeveel zekerheid wil ik?Hoeveel wil ik lenen?