Rentevergelijker

vind uw ideale hypotheek!
0566 - 688 585

Hypotheek informatie

Bereken hieronder diverse nuttige informatie over hypotheek gerelateerde zaken

Onderwerpen Begrippenlijst Veel gestelde vragen
Terug naar overzicht

Heb ik met de laagste hypotheekrente ook de laagste maandlasten?

Dat is niet altijd het geval. Hoewel een lage hypotheekrente een grote invloed heeft op de hoogte van uw maandlasten zijn er meer factoren die hierbij een rol spelen.

Afhankelijk van de door u gekozen hypotheekvorm worden maandlasten ook bepaald door het aflossingsdeel van de hypotheek. Hoe meer u tijdens de looptijd van de hypotheek aflost, hoe hoger uw maandlasten. Ook de premie van eventuele verzekeringen dragen bij aan de maandlasten. Bijvoorbeeld een overlijdensrisicoverzekering of een arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Sommige hypotheekverstrekkers hebben een instaprente. Dat is een lage hypotheekrente om nieuwe klanten te werven. Maar let op, later gaat deze rente weer omhoog. Laat u dus niet alleen leiden door een lage hypotheekrente. Het is ook belangrijk om inzicht te krijgen in de totale maandlasten. Op rentevergelijker.nl kunt u snel en gemakkelijk uw maandlasten berekenen.

Wij berekenen voor u zowel uw bruto als netto maandlasten. Zo komt u niet voor onaangename verrassingen te staan.

Over Rentevergelijker

Persoonlijke aandacht, klant is koning mentaliteit
Met ons vindt u de beste hypotheek mogelijk voor uw persoonlijke situatie
Deskundig en ervaren team van onafhankelijke hypotheekspecialisten

Veel gestelde vragen

Heb ik met de laagste hypotheekrente ook de laagste maandlasten?Wat is een hypotheek nu eigenlijk?Welke hypotheek moet ik kiezen?